O meni

tt_croppedU domaćoj birokraciji zapisan kao Tomislav Tipurić, na poslu se odazivam na totipu, Tipsi i slične svrsishodne kovanice mojih kolega. Zaposlen sam u Microsoftu Hrvatska na poziciji tehnološkog stratega za partnere, što je zapravo ublaženi hrvatski prijevod titule „Partner Technology Strategist“. Iako je pozicija nestandardna za poslovne navike naše regije, najjednostavnije je reći da mi je glavni fokus uklapanje novih cloud tehnologija iz pera Microsoftovih razvojnih inženjera u proizvode i usluge Microsoftovih partnerskih tvrtki, u poslovnom i tehnološkom smislu.

Tokom svoje devetogodišnje korporativne egzistencije radio sam i sa brojnim razvojnim i sistemskim inženjerima na poziciji specijalista za tehnologije (Microsoftovim rječnikom Technical Evangelist) te brinuo o različitim partnerskim programima, među kojima je BizSpark jedan od najpoznatijih, namijenjenim razvojnoj i startup zajednici. Također me se, s vremena na vrijeme, može pronaći i na sastancima Microsoftove zajednice raznoraznih inženjera (sistemaši, developeri, web developeri, arhitekti i sl.) poznatiju pod nazivom Microsoft Community.

Prije rada za Microsoft bavio sam se razvojem web-aplikacija, a Microsoftovu web platformu pratim od njezinih samih začetaka u obliku klasičnog ASP-a odnosno kasnijeg rođenja Microsoft .NET-a. Microsoftovu cloud scenu pratim također od njezinih samih začetaka kao jedan od pionira Azurea u Hrvatskoj. Imao sam priliku predavati na svim većim regionalnim konferencijama, a prethodnih šest godina bio sam glavni krivac za tehnološki sadržaj najvećeg domaćeg IT okupljanja (WinDaysa), a posljednje 3 godine i za njegovo poslovni dio.  Oni koji me znaju s WinDaysa i sličnih događanja reći će da u posljednje vrijeme često pričam i pišem o Azureu i Cloudu općenito te da radim s partnerima i korisnicima na njegovom pilotiranju i implementaciji u raznim domaćim scenarijima.

Nemam nikakvih iluzija o ovome blogu, ne obećavam veliku ažurnost, a, uz to, sve što objavim isključivo je moje osobno mišljenje i razmišljanje, a ne mišljenje ili stav tvrtke u kojoj radim. U skladu s time možete očekivati i određenu količinu drugih tema i pričica, iako će većina stvari biti usmjerena prema MS tehnologijama.

Otvoren sam za sve sugestije i komentare, a uz ovaj blog, dostupan sam i na službenom mailu. Alias je totipu, a domena svima već dobro poznata (@microsoft.com).